Getergde Van Buuren bijt van zich af in interview met Radio Rijnmond

Op 8 februari 2013 verscheen via Radio Rijnmond een interview met Maarten van Buuren. Hierin herhaalt hij zijn standpunten over Doelman en het gewapende verzet. Tegelijkertijd voegt hij enkele beweringen toe die de nodige vragen oproepen. Zo kwalificeert hij de uitgesproken bezwaren van het schrijverscollectief als “laster”, “schandalige mentaliteit” en “hetze” en herhaalt hij zijn grief “bestookt te zijn met haatmails”.

Het zou goed zijn als Van Buuren deze “haatmails” publiceert. De lezer kan dan zelf constateren dat Van Buuren óf licht geraakt is óf fantaseert en zo een verkeerde voorstelling van zaken geeft.

Onthutsend

Onthutsend is zijn antwoord op de vraag van journalist Paul Verspeek of er vanuit wetenschappelijke hoek geen enkele steun is gekomen voor zijn boek. Na enkele seconden klinkt het dan: “Nee, van niemand”. Vervolgens verklaart hij dat uit een soort complotgedachte waarbij het NIOD aan de leiband zou lopen van het voormalige verzet en om die reden niet zou willen onderzoeken welke misstanden er geweest zijn in de kringen van het verzet. Een logischer verklaring is dat er werkelijk geen enkele wetenschapper is die de beweringen van Van Buuren kan steunen.

Uitnodiging

Zijn constatering dat het schrijverscollectief het liefst zou zien dat Van Buuren op de markt van Maassluis publiekelijk op het schavot wordt tentoongesteld om daar te worden ontdaan van zijn baret en toga waarna zijn boek verbrand wordt, is grappig bedoeld, maar bezijden de waarheid. Onze wens is een gesprek over de inhoud van zijn boek. Ook nu weer wordt Van Buuren hiertoe uitgenodigd.

 

Reacties zijn gesloten.